زرشک کوهی خشک و به ویژه محتوای بربرین آن ممکن است در مدیریت دیابت، یک بیماری مزمن که با سطح قند خون بالا مشخص می شود، نقش داشته باشد.
به طور خاص، نشان داده شده است که بربرین نحوه واکنش سلول های شما به هورمون انسولین را که میزان قند خون را تنظیم می کند، بهبود می بخشد. به نوبه خود، این ممکن است به کاهش سطح قند خون شما کمک کند.
یک مطالعه 3 ماهه بر روی 36 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف 1.5 گرم بربرین در روز منجر به کاهش قابل توجه 2 درصدی هموگلوبین A1c معیاری برای کنترل میانگین قند خون شما در 3 ماه گذشته در مقایسه با مقادیر پایه شد.
در واقع، محققان دریافتند که اثرات مفید بربرین بر قند خون و هموگلوبین-A1c با داروهای سنتی دیابت متفورمین قابل مقایسه است.
یک مطالعه 8 هفته ای دیگر روی 30 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که افرادی که روزانه 2 میلی گرم عصاره میوه خشک زرشک مصرف می کردند، در مقایسه با گروه دارونما، سطح هموگلوبین A1c و قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش دادند.
با این حال، این مطالعات بر مکمل بربرین و عصاره زرشک متمرکز شد. مشخص نیست که آیا مصرف زرشک تازه یا خشک اثرات مشابهی بر کنترل قند خون شما دارد یا خیر.
زرشک قرن هاست که برای درمان اسهال استفاده می شود.
این احتمالاً به دلیل غلظت بالای بربرین در آنها است که با مهار گیرنده های خاص به کند کردن ترانزیت مدفوع از طریق روده شما کمک می کند و در نتیجه از اسهال جلوگیری می کند.
در واقع، یکی از قدیمیترین مطالعات انسانی بر روی بربرین نشان داد که اسهال ناشی از عفونتهای برخی باکتریها از جمله E. coli را درمان میکند.
علاوه بر این، یک مطالعه بر روی 196 بزرگسال مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر غالب با اسهال (IBS-D) نشان داد که مصرف 800 میلیگرم بربرین هیدروکلراید در روز به طور قابلتوجهی دفعات اسهال و نیاز فوری به اجابت مزاج را در مقایسه با دارونما کاهش میدهد.
در حالی که این نتایج جالب هستند، تحقیقات انسانی بیشتری برای درک بهتر اینکه چگونه بربرین و زرشک ممکن است به درمان اسهال کمک کنند، مورد نیاز است.